Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. április 12., szombat

Mestersége védjegye: a védjegy - Varga Gábor író

Mestersége védjegye: a védjegy 
Varga Gábor író, az Állami Találmányi és Védjegyhivatal volt vezérigazgatója Confessionis, avagy egy Bukarestbe „száműzött” nagyváradi töprengései című kötetét mutatták be kedden délután. 
A kötetbemutatóra a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ Múzeumtermében került sor a szerző jelenlétében, nagy érdeklődés mellett. A Riport kiadó gondozásában megjelent kötetet Szilágyi Aladár közíró méltatta, elmondva, hogy számos műfajú kötet ez, hiszen van benne naplójegyzet, úti leírás, elmélkedés, lírai vallomás, interjú, stb. Ezeknek a szövegeknek egyetlen szervezőelve az időrendiség, de így is regényként olvasható a kötet. Mint mondta, a „regény” Varga Gábornak az Állami Találmányi és Védjegyhivatal (OSIM) igazgatójává való kinevezésével kezdődik. Ez volt a legelső romániai intézmény, amely már a EU-csatlakozás előtt teljesítette az uniós elvárásokat, és ebben Varga Gábornak komoly szerepe volt. A kötetben megjelenik a mai Bukarest hű képe is, többek között a balkáni felületesség, az idegen mentalitás, az intrikák. Végezetül Szilágyi Aladár említést tett az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) által Varga Gábor ellen kezdeményezett bűnvádi eljárásról is, amelynek nyomán a bíróság elítélte őt hivatali visszaélés miatt. A méltatás után a szerzővel a könyv szerkesztője, Szűcs László beszélgetett. Maga a szerző elárulta, hogy a kötet vegyes műfajú kiadvány, hiszen van benne többek között mélyinterjú, vallomás, hivatali hozzászólás, publicisztika, mely írások az elmúlt tizenöt évet ölelik fel. Varga Gábor elismerte, hogy ő maga sosem gondolta, hogy valaha is Bukarestbe fog menni, és elhagyja itteni munkahelyét, de némileg pártparancsra is cselekedett, amikor elvállata az OSIM igazgatóságát. Ezt követően magáról a hivatalról beszélt, kifejtve, hogy az a piacgazdaság egyik fontos tényezőjének, a szellemi tulajdonjognak egyik szabályozó intézménye.
Teljes cikk :  erdon.ro 

Kedden mutatták be Váradon Varga Gábor, nagyváradi magyar író, politikus, kutató vegyészmérnök, az Állami Találmányi és Védjegyhivatal volt vezérigazgatójának Confessionis című könyvét, amely a Riport Kiadó gondozásában jelent meg. Az önéletrajzi kötet háromszáz oldalon, mintegy 75 különböző műfajú írást tartalmaz, melyek felölelik a szerző életének legutóbbi 15 évét, és melyeket erőteljes kohézió köt össze, annak ellenére, hogy eredetileg nem egységes könyvnek szánták azokat. A mű így tehát regényként is olvasható – mondta el a kötet szerkesztője, Szűcs László, aki a szerzővel beszélgetett a könyvbemutatón.
Kor (1)
Szilágyi Aladár, Varga Gábor és Szűcs László
Teljes cikk : reggeliujsag.ro

Térkép 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése