Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. március 27., csütörtök

Stratégiai alkalmazkodás a klímaváltozáshoz

Stratégiai alkalmazkodás a klímaváltozáshoz
Kedden Nagyváradra látogatott Korodi Attila környezetvédelmi miniszter. Délben sajtótájékoztatót tartott az RMDSZ-székházában, amelyen az általa vezetett tárca prioritásaira is kitért. 

Sajtótájékoztatóján Korodi Attila környezetvédelmi miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy Bihar megyében összesen 250 millió euró értékben finanszíroznak uniós támogatású projekteket, a Szektoriális Operatív Program környezetvédelmi kiírása keretében. Ezek közt vannak a hulladékgazdálkodást, az ivóvíz hálózat infrastruktúráját, a távfűtést, az árvízvédelmet és a folyószabályozást, valamint a Natura 2000 természetvédelmi területek kezelését érintő befektetések. A Vízművek 83 millió euró, a Hőerőmű 77,7 millió euró támogatáshoz jutott, de ugyanígy több ezer lejt kaptak azok, akik a helyi közösségekkel együttműködve hozzájárulnak a természetvédelmi területek megóvásához, és több millió lejt hívhattak le az árvízvédelemmel foglalkozók. A tárcavezető szerint az utóbbi időben csökkent a bürokrácia a fejlesztéseket célzó kifizetéseknél, melyek átlagosan tizenkét nap alatt megtörténnek, és előfinanszírozásra sincs szükség a beruházók részéről.
Külön kiemelte annak fontosságát is, hogy uniós forrásokból finanszírozzanak állami projekteket, a Környezetvédelmi Alapon keresztül, és a Regionális Fejlesztési Minisztériummal együttműködve.
Teljes cikk : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése