Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. március 23., vasárnap

Nicolae Ceauşescu önéletrajza

 Nicolae Ceausescu önéletrajza
A dokumentumfilm kizárólag a Román Televízió és a Román Nemzeti Filmarchívum egykori felvételeiből készült, egészen a Ceauşescu házaspár 1989-es kivégzéséig. A filmben eddig soha nem látott, cenzúrázott felvételek is láthatók Titus Muntean kutatásai és válogatása alapján. A film elkészítéséhez az alkotók több mint ezer órányi anyagot néztek át.Forrás : port.hu
Bemutató videó : port.hu

A Ceaușescu házaspár egy rossz minőségű videofelvételen, két asztal mögé beszorítva, háttérben egy függöny. Nem ismerem a felvételt, de ennek ellenére nem nehéz kitalálni, mi történik: 1989-ben vagyunk, ez az a tárgyalás, amelynek eredményeként halálra ítélik a diktátort és feleségét.

Andrei Ujică rendező feltételezi, hogy legalább annyit tudunk, ki volt Nicolae Ceaușescu, és legalább nagy vonalakban ismerjük a diktátor Románia történelmében játszott szerepét. Egyetlen névvel vagy egyetlen mondatnyi magyarázattal sem segíti a nézőt a három órás film alatt, amelyet több mint ezer órányi archív felvételből, négy év alatt állított össze. 

Teljes cikk : multikult.transindex.ro 

Videók
 


Teljes film román nyelven

Autobiografia+lui+Nicolae+Ceausescu+afis.jpg 
Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu este un film documentar cu caracter biografic de Andrei Ujică din 2010, ce narează viața fostului președinte al României și aspecte ale vieții sale de familie, folosind documente de arhivă, unele cunoscute iar altele inedite. Este filmul cu care regizorul încheie trilogia dedicată sfârșitului comunismului în România (Videogramele unei revoluțiiCantitate necunoscută).
Arhivele televiziunii și a Arhivei Națională de Filme, care împreună cu câteva secvențe filmate cu cameră video pentru amatori, au fost folosite pentru film totalizează mii de ore, din care regizorul spune că a vizionat ca. 250. Multe secvențe din film, descris ca o „psihodramă socială grotescă”, sunt fără sunet. Regizorul a lucrat timp de 4 ani la realizarea filmului.
Tot articol : ro.wikipedia.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése