Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. március 27., csütörtök

Cserélik a főnyomócsöveket Váradon

Terepszemlével egybekötött sajtótájékoztatóra hívta az újságírókat tegnap Mircea Mălan váradi alpolgármester, ugyanis szerdán kezdték el a megyeszékhely távfűtési rendszerének főnyomócsöveit felújítani, ami 17,5 kilométernyi cső kicserélését jelenti. A munkálatokat a Rogériusz negyedbeli Podului utca végén kezdték el. A szabadtéri sajtótájékoztató azon a szakaszon zajlott, ahol a hatalmas, rozsdamarta főnyomócsövek előtűnnek a felszínen a negyed szélén levő tömbházak mellett. Mint megtudtuk nem lehetett tovább odázni ezt a felújítást, ugyanis a főnyomócsövek nagy részét 1966-ban és 1970-ben fektették le, s az elmúlt évtizedek alatt ezek igencsak elhasználódtak. Az új csöveket elkezdték a helyszínre szállítani, ezek körterülete kisebb, mint az eddigieké, s a tervek szerint ugyanott fognak húzódni, mint a régiek. Az új csövek szigetelése jóval korszerűbb, mint a harminc-negyvenéves csöveké, s ez az energiatakarékosság szempontjából, de a karbantartás zökkenőmentessé tételében is előnyt jelent. Mălan elmondta, a nagyszabású munkálatok az egész várost érintik, ezért (noha egyezettek és együttműködnek a közlekedési rendőrséggel) nagy a valószínűsége, hogy ahol muszáj, ott időszakos útlezárásokat lesznek kénytelenek bevezetni. Megpróbálnak minél kevesebb fennakadást okozni ezekkel, és előre is elnézést, megértést kérnek a polgároktól az esetleges kellemetlenségek miatt.
cserelik
cserelik (2)
A munkálatokat EU-s pályázati pénzből tudják megvalósítani, a kivitelezők a Construcţii Bihor Rt. és az Energomontaj Rt. cégek. Amennyiben a tervek jól haladnak a főnyomócsőcserét 2014 végére tervezik befejezni.
Forrás : reggeliujsag.ro 

 Cserélik a távhővezetékeket
Nagyvárad- Az év végéig összesen 17,5 kilométer hosszan távhővezetékeket újítanak fel és korszerűsítenek Váradon, ezek nagy része a Rogériuszon és Olasziban található. A Podului utcában kezdték.
Teljes cikk :   erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése