Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2013. január 28., hétfő

Húsz éves a Nagyváradi Tibor Ernő Galéria

A tagok csoportos kiállításával ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját a nagyváradi Tibor Ernő Galéria. A jó hangulatú rendezvényt számos közéleti személyiség megtisztelte jelenlétével.
A jelenlegi tagok csoportos kiállításával ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját a nagyváradi Tibor Ernő Galéria. A képtárnak otthont biztosító Kanonok sori pincehelyiségben összegyűlt több tucatnyi érdeklődőt Mierluţiu Emilia tanárnő, képzőművész üdvözölte az alkotóközösség nevében. Úgy vélte: azért különleges az évforduló, mert azt bizonyítja, hogy e lelkes csoport tagjai a felmerülő adminisztratív, pénzügyi és személyes problémák dacára együtt tudtak működni és segítettek egymásnak az évek folyamán. Bányai Szabados Katalin alapító tag, művészeti vezető a galéria elmúlt két évtizedének jelentősebb mozzanait emelte ki, mely beszámoló arra világított rá: több mint 250 csoportos és egyéni kiállítást, számtalan koncertet, irodalmi estet és könyvbemutatót szerveztek. A tagok évente alkotótáborokban vesznek részt, többszörösen díjazott tevékenységükkel pedig elérték azt, hogy a TEG helyi, országos és összmagyar szinten is ismert név, látogatott kulturális hely legyen. Bányai Sz. Katalin ugyanakkor nem feledkezett meg a támogatókról és a tiszteletbeli tagokról sem, köszönetet mondott a segítségért a váradi Római Katolikus Püspökségnek, a Bihar Megyei RMDSZ-nek, a Bihar Megyei és Nagyváradi Civil Szervezetek Szövetségének (BINCISZ), a Nagyváradi Önkormányzatnak és a Bihar Megyei Tanácsnak.
Zenei ősbemutató
Ezután Oláh Boglárka (elsőhegedű), Cristina Mureşan (másodhegedű), Trifán László (gitár) és Kinda Péter (nagybögő) alkalmi kvartettje lépett fel, a zenészek meglepetésként Ian Alexander Stryckersflamand zeneszerző-biológusnak kifejezetten erre az alkalomra írt TEG jubileumi keringő című kompozicióját játszották el. S. Németh Katalinelőadóművész Reményik Sándor és Lucian Blagamagyar és román nyelven előadott költeményeivel örvendeztette meg a jelenlevőket. Anca Popescu Raţiu, a Bihar Megyei Kulturális és Hagyományőrző Igazgatóság művészeti szaktanácsadója a tagok pozítiv energiáját és a szép iránti szeretetét hangsúlyozta, majd külön-külön is értékelte a kiállítók (Széll Katalin, Bányai Sz. Katalin, Egei György, Popon Krisztina, Staharóczky Júlia, Rob Ibolya, Márton Katalin, Gavrucza Tibor, Mierluţiu Emilia és Trifán László) munkásságát. Biró Rozália alpolgármester azt igérte: megpróbálja meggyőzni Ilie Bolojan polgármestert arról, hogy a TEG tagjainak alkotásait állítsák ki a városháza dísztermében, akár rotációs alapon is. Végül Exc. Tempfli József kiérdemesült megyés püspök is felszólalt, aki aktuálpolitikai kérdéseket érintett. Az ünnepség állófogadással zárult.
Az ingyenes tárlat április 10-ig látogatható, hétfő kivételével hétköznaponként 11-16 óra között.
Tibor Ernő festőművészről többet itt olvashat ' 
A Nagyváradi Tibor Ernő Galériáról olvashat az www.erdon.ro-n '

2013. január 21., hétfő

Táncház Nagyváradon

A Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese és a Partiumi Keresztény Egyetem most közös együttműködésben havi rendszerességgel működő táncházat indít, alkalmanként különböző tematikával. Egy kis ízelítő a tervezett táncházak témáiból: februárban Farsangi táncház, márciusban Forradalmi táncház lesz, áprilisban pedig Húsvéti táncházba jöhetnek a népzene-, és néptánc-kedvelők.
A legelső alkalom arra, hogy a régi és új táncházasok találkozhassanak, az az Újévi táncház, melyre január 17-én, csütörtökön este 19:00 órától kerül sor a PKE dísztermében (Primăriei – régi nevén Teleki – utca, 36 szám). Az ünnepi nyitó táncház alkalmával az Üsztürü zenekar húzza majd a talpalávalót. A vendég zenekar kiemelten foglalkozik Erdély és elsősorban Közép-Erdély vonós hangszeres zenéjével: Szék, Kalotaszeg, Mezőség, Küküllő-mente és Székelyföld. A későbbi táncházak állandó zenekara a Nagyvárad Táncegyüttes Soroglya zenekara lesz.
Ne szomorkodjanak azok sem, akik még nem tudnak táncolni, de szívesen eljönnének a táncházba, mert számukra a Nagyvárad Táncegyüttes táncosai vezetésével minden alkalommal néptánc oktatás is lesz.
A nyitó táncházban Kádár Elemér oktat majd Kisküküllő-menti táncokat Tolnai Tímea segítségével a tanulni vágyók számára.
Belépőjegyeket a helyszínen lehet majd vásárolni 5 lejes áron. Részletek iránt érdeklődni a 0772/215-371-es telefonszámon lehet.
A táncházba szeretettel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt!
Forrás : nte.szigligeti.ro
Beindult a váradi táncház
Forrás: erdon.ro

Szokolay Zsuzsa színésznő(1923-2013)

„1948-tól a nagyváradi Szigligeti Színház tagja. 1954–1956 között a nagyváradi filharmónia szólóénekese, majd visszatért a színházhoz, és 1973-ig, nyugdíjazásáig annak tagja volt. Többször vendégszerepelt a kolozsvári Állami Magyar Operában. Kellemes hangjához játékos kedély és nem mindennapi alakítókészség társul.”
(In.: Magyar Színházmûvészeti Lexikon, Akadémiai Kiadó, Budapest, 1994)

Március 7-én lett volna 90 éves. Annak a színészgenerációnak volt a tagja, akik még az 1940-es években kezdték a pályát, s az ’50-es, ’60-as években teljesedtek ki, mint igazi színészak.
Szokolay Zsuzsa 1948-ban került színházunkhoz, gyönyörű hanggal megáldott, üdeszép fiatalként, amint arról a korabeli fényképek is tanúskodnak. 26 évig szolgálta a nagyváradi közönséget, egészen nyugdíjazásáig, 1974-ig. Előbb énekes szerepekben lépett fel. Többször vendégszerepelt a kolozsvári Magyar Operában, itthon szólóénekesként járta a falvakat a Dankó Pista zenekarral, ahol zajos sikereket aratott. A színházban minden operettben, daljátékban, kabarékban fellépett. Felejthetetlen alakítást nyújtott a János Vitézben (Francia királylány), a Szabad szélben (Stella), a Rose Mariéban (címszereplő), a Gül babában (Leila), a Cigány szerelemben, a Cigánybáróban, a Három a kislányban, a Cirkuszhercegnőben, a Mágnás Miskában, a Leányvásárban, a Luxemburg grófjában és másokban. Üde hangjával és megjelenésével hamar meghódította a közönséget. Népszerű volt. Nagy erénye, hogy a prózai szerepekben is maradandót alkotott, különösen pályája második szakaszában. Emlékezetes marad, mint Ágnes (A nők iskolája), Fanchette (Figaro házassága), Marianna (A fösvény), Korobkina (A revizor), Marianna (A makrancos hölgy), Mákony Zelma (Ingyenélők), Erzsi (A cigány), Monna Mea (A néma levente), Dolly ( Orpheusz alászáll), Mimie (Amerikai Elektra), Anna (Mi, férfiak), Rózsa (Dupla kanyar). Nyugdíjazása előtt még két olyan zseniális alakítással örvendeztetett meg bennünket, mint Viola néni a Spanyolul tudni kell című vígjátékban, és Zsani néni a Nem élhetek muzsikaszó nélkül című Móricz-műben.
Boldog vagyok, hogy ismerhettem, nem csak, mint színésznőt, hanem, mint a színházat rajongásig szerető, örökké víg kedélyű embert is. Hozzám, mint pályakezdőhöz, mindig szeretettel viszonyult. Alakításai mellett ezt az emléket őrzöm róla. S ezt szeretném továbbadni kollégáimnak, a színházkedvelőknek, s természetesen a gyászoló hozzátartozóknak.
A Szigligeti Társulat méltán gyászolja egykori művészét, akinek kedves emlékét szívünkben megőrizzük. Nyugodjon békében!
A Szigligeti Társulat nevében: Hajdu Géza 

Szerepek

Közremûködõ
Sakk-matt

Elõadó
Szeressük egymást felnõttek!

Ének
Töröld le könnyed, Afrika

Közremûködõ
Anyám, hitvesem, kedvesem

Elõadó
Ady

Elõadó
Vidám szilveszter

Elõadó
Színes bokréta

Elõadó
Mulasson velünk!

Elõadó
Jó munkáért, jó mulatást

Fellépõ
Vidám zenés szilveszter

A francia királykisasszony
Kacsóh Pongrác: János Vitéz

Szereplõ
Halhatatlan melódiák

Szereplõ
Vidám zenés tarka est

Szereplõ
Szilveszteri kabaré

Fanchette
Beaumarchais: Figaro házassága

Mimi, gépírónõ
Ilja Ehrenburg: Oroszlán a piactéren

Mrs.Hedges
Kanin Garson: Ócskavas nagyban

Ágnes, Arnolphe neveltje
Molière: Nõk iskolája

Marianna, Anselme leánya
Molière: A fösvény

Lida, építész
Olexandr Jevdokimovics Kornyijcsuk: A fehér köpeny (Platon Krecset)

Amerikásné
Móricz Zsigmond: Pacsirtaszó

Sura
Anatolij Szofronov: Moszkvai jellem

Ljuda
Mihail Arkagyevics Szvetlov: Húsz év múlva

Arzena
Johann Strauss: Cigánybáró

Médi
Franz Schubert: Három a kislány

Nadezsda, a leánya, tanítónõ
Olexandr Jevdokimovics Kornyijcsuk: Bodzás liget

Greys Langlee
Howard Fast: Harminc ezüst pénz

Szolgáló
Szigligeti Ede: Liliomfi

Arzéna
Johann Strauss: Cigánybáró

Korobkina, a felesége
N.V.Gogol: A revizor

Lidocska, a leánya
Alekszandr Vasziljevics Szuhovo-Kobilin: Elmaradt esküvõ (Krecsinszkij házassága)

Mákony Zelma
Csiky Gergely: Ingyenélõk

Nyina Alexandrovna, zongoratanárnõ
Alexandr Nyikolajevics Afinogenov: Kisunokám

Marianna
William Shakespeare: A makrancos hölgy

Angol nyelvtanárnõ
Braniszláv Nusic: Miniszterné õnagysága

Werner, Bucºan titkárnõje
Mihail Sebastian: Lapzártakor

Leila, a leánya
Martos Ferenc – Huszka Jenõ: Gül Baba

Aranka
Kálmán Imre: Csárdáskirálynõ

Körösházy Ilona, vidéki primadonna
Lehár Ferenc: Cigányszerelem

Röntgenes nõvér
Rimanóczy Kálmán: Éjszakai ügyelet (Mûtét)

Mária, a felesége (elveszett lélek)
Eduardo de Filippo: Vannak még kísértetek

Lizi, szinésznõ
Gherase Dendrino: Szálljon a dal...

Erzsi
Szigligeti Ede: A cigány

Monna Mea
Heltai Jenõ: A néma levente

Diana
Ny.A.Adujev – Scserbacsov: Dohányon vett kapitány

Germaine
Ny.A.Adujev – Scserbacsov: Dohányon vett kapitány

Stella
Operett-est

Zsuzsi
Operett-est

Susanne de Grandeville
Kálmán Imre: Mister X (A cirkuszhercegnõ)

Grisi, udvari énekesnõ
Franz Schubert: Három a kislány

Az énekesnõ
K.Iszajev – A.Galics: Nem magánügy

Pagené
William Shakespeare: A windsori víg nõk

Sándor Erzsi, a Margit anyja
N.Kirculescu: Találkozás a szerelemmel

Rose-Marie
Rudolf Friml – Herbert Stothart: Rose-Marie

Alexandra Pavlovna, ügyvéd
Valentina Levidova: Rövid beszélgetés

Fräulein
Móricz Zsigmond: Úri muri

Lucy, a leányuk
Bródy Miksa - Martos Ferenc - Jacobi Victor: Leányvásár

Dolly, a felesége
Tennessee Williams: Orfeusz alászáll

Rolla, a leányuk
Szirmai Albert: Mágnás Miska

Stefánia, a felesége
Szirmai Albert: Mágnás Miska

Gõzné
Kállai István – Fényes Szabolcs: Majd a papa

Viola néni
Tabi László: Spanyolul tudni kell

Angol nevelõnõ
Mikszáth Kálmán: A Noszty fiú esete Tóth Marival

Minnie
Eugene O’Neill: Amerikai Elektra

Fleury
Lehár Ferenc: Luxemburg grófja

Szakácsnõ
William Shakespeare: Tévedések vígjátéka

Emilia, apácafõnöknõ
William Shakespeare: Tévedések vígjátéka

Zsani néni
Móricz Zsigmond: Nem élhetek muzsikaszó nélkül

Athéné, nevelõnõ
Margaret Mayo – Elly Roman: Kié a gyerek?

Anna
Méhes György – Majláth Júlia: Mi, férfiak

Rózsa, a felesége
Méhes György: Duplakanyar

Udvaroncok és a Szentírás Szövetségének tagjai
Mihail Bulgakov: Molière (Képmutatók cselszövése)

Színdarab - Szerep

  
Szeressük egymást felnõttek!
 
Anyám, hitvesem, kedvesem
 
  Halhatatlan melódiák
 
Oroszlán a piactéren-Mimi, gépírónő

A nők iskolája-Ágnes, Arnolphe neveltje

 
 
A fehér köpeny (Platon Krecset)- Lida, építész
Három a kislány- Médi
Cigánybáró - Arzéna  
 
Elmaradt esküvő (Krecsinszkij házassága)- Lidocska

Ingyenélők -Mákony Zelma
 
Kisunokám-Nyina Alexandrovna

Miniszterné õnagysága-Angol nyelvtanárnő

Gül Baba-Leila

 Forrás : szigligeti.szigligeti.ro

 Nyugodjék békében '

2013. január 19., szombat

A püspökfürdői védett tó kipusztuló fajai


A tavaly szeptember óta tűzoltótömlővel táplált tóban három őshonos faj él egyedüliként a világon.
Az egyhektárosról néhány tíz négyzetméteresre zsugorodott tavat, amelyet eddig a termálvizes Pece-patak táplált vízzel, tavaly szeptember óta tűzoltótömlővel próbálják pótolni a szomszédos strand forrásáról.
(MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)
A védett tóban három őshonos faj él egyedüliként a világon: a hévízi tündérrózsa (Nymphaea lotus forma thermalis) a bordás homorcsa (Melanopsis parreyssi) nevű csigafaj és a Racovita-kele (Scardinius Racovitzai) elnevezésű halfaj. A halfaj a világon összesen 25 példányban, míg a csigafaj 20 példányban képviselteti magát.
Forrás : hirado.hu

Mit tesz a helyi hatóság a kipusztulás ellen ?Valamit kell tegyen.Olvassák el a Reggeli Újság cikkét itt ' 
Ha sok a felelős, elvész a termálkincs 
A püspökfürdői termál tó megmentése érdekében tartottak megbeszélést szerdán Claudiu Pop prefektus kezdeményezésére a Bihar Megyei Prefektúra nagyváradi székhelyén. 
A Bihar Megyei Prefektúra székhelyén szerdán fél tízkor kezdődött megbeszélést Claudiu Pop, Bihar megye prefektusa irányította. A sajtó nyilvánossága előtt tartott gyűlésen megjelentek a Körösvidéki Múzeum képviselői – ez az intézmény kezeli a termál tavat is magában foglaló püspökfürdői természetvédelmi övezetet –, továbbá az Országos Ásványkincshatóság (ANRM), a megyei környezetvédelmi ügynökség képviselői, Szentmárton község polgármestere, a Transgex, kútfúrásokra specializálódott cég képviselője, valamint Vasile Soldea nyugdíjas egyetemi professzor is, aki egy saját műszaki megoldással állt elő a termál tó megmentésére. Mircea Novac a Transgex képviselője egy lehetséges megoldásként vázolta fel azt, hogy fúrhatnának egy kutat, amit csak arra használnának, hogy a tavat táplálják belőle termálvízzel. Vasile Soldea elmondta, hogy a teljes tófelületet meg kellene takarítani az invazív növényszettől – a nádastól, kákától –, ami elfoglalta a tófelület egy részét. Emellett azt javasolta, hogy a Betfia felől a felszíni vizeket külön vezessék el föld alatti vezetékeken, hogy ez ne érintse a termálvízi tófelületet.
Korlátozni a fogyasztást
Marossy Anna nyugdíjas biológus, természetvédő elmondta, hogy hiába üledékmentesítik a tavat, ha nem tudják a termálvizet pótolni. Majd történetileg vázolta fel a helyzetet, kiemelve azt, hogy 1974-ben kezdődött el a nagymértékű termálvíz kiaknázás, amikor mindenfelé elkezdtek fúrásokat végezni és kiépítették a két üdülőközpontot, Félixfürdőt és Püspökfürdőt. De még akkor is felügyelték a termálvíz-kitemelést, és amikor a vízhozam apadt, akkor csökkentették a fogyasztást, sőt, arra is volt példa, hogy leállították azt. Marossy Anna leszögezte, hogy a legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy a strandok, hotelek, panziók nyakló nélkül használják a termálvizet, pedig, mint érvelt, a termálvizet csak gyógyászati célra, nem pedig szórakozásra kellene használni. Marossy Anna azt javasolta, hogy vagy a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni kell a fogyasztást, legdrasztikusabb megoldásként pedig a kutak elzárását említette.
Érdekellentétek
Ennél a pontnál körvonalazódtak még inkább a különböző álláspontok: az ANRM képviselője és Szentmárton polgármestere a környéken lévő turisztikai vállalkozások, beruházók érdekeinek megfelelő álláspontot fejtettek ki. Lucian Popus polgármester kijelentette, hogy nagy hiba lenne a termálvíz fogyasztást leállítani, mert a községnek az a célja, hogy a befektetők befejezzék beruházásaikat, ezért a termál tó megmentésére más megoldást kell találni. Radu Miron az ANRM Bihar megyei képviselője mindvégig azt bizonygatta, hogy a fogyasztás nem befolyásolja drasztikus módon a tó vízszintjét. Azzal érvelt, hogy a tó vizének tizenkét százaléka amúgy sem termálvíz, hanem csapadék, tehát az apadás egyik fő oka a szárazság. Ugyanakkor az ANRM által kiadott kútfúrási engedélyekkel kifúrt kutak a kitermelhető termálvíznek mindössze 68 százalékát használják fel – hangoztatta. Ez utóbbira reagálva Radu Huza a Körösvidéki Múzeum védett területekért felelős muzeográfusa elmondta, hogy a Miron által hivatkozott adatok legalább harminc évvel ezelőttiek, és mivel a termálvíz hozam folyamatosan változik, ezért a megengedett kitermelhető mennyiségre vonatkozó adatokat is felül kellene vizsgálni. Elmondta azt is, hogy a tó termálvíz forrásai gyakorlatilag kiapadtak. A problémákat a múzeum már évekkel ezelőtt jelezte, és előállt azzal a javaslattal is, hogy üledékmentesítsék a nagy tavat, de a beavatkozáshoz az Akadémia engedélyére van szükség, ami azonban mindmáig érkezett meg. Sanda Mercea a Környezetvédelmi Ügynökség képviselője arról számolt be, hogy tavaly év végén értesítették a Román Tudományos Akadémiát és a Környezetvédelmi Minisztériumot is a püspökfürdői tavacska állapotáról, de az akadémia már több mint egy hónapja nem válaszolt, míg a minisztériumból az a válasz érkezett, hogy felállítanak egy bizottságot, amelyik kivizsgálja az ügyet, de az a bizottság máig nem érkezett meg Bihar megyébe.
Arrogancia
A termál tó apadása és a túlzott fogyasztás közötti összefüggésre hívta fel a figyelmet Adrian Gagiu, a múzeum munkatársa is, amikor kérdéssel fordult a prefektushoz: hogyan lehetséges az, hogy a múzeum 2011 végén jelezte a termál tónál tapasztalható gondokat, de tíz hónappal később a Hotel Prezident Félixfürdő mellett mégis akvaparkot nyitott, aminek nyomán a termál tó napok alatt kiszáradt. A múzeum munkatársaival addig is arrogánsan beszélő Claudiu Pop ettől még idegesebb lett, felháborodva vonta kérdőre Gagiut, hogyan merészel ő kérdéseket feltenni a prefektusnak, majd Radu Huzát vádolta álszenteskedéssel, mert mint állította, Huza aláírt egy jóváhagyást, melynek alapján Püspökfürdőn egy új spa épülhet. Huza válaszában elmondta, hogy az építmény nem a természeti övezet területén fog megépülni, és az építmény felépítésével együtt nem hagyták jóvá egy kút fúrását is. A hosszúra nyúlt megbeszélés végén a felek abban maradtak, hogy a múzeum jövő hétfőig benyújt a prefektúrára egy javaslatcsomagot a probléma orvoslására.
Forrás : erdon.ro

2013. január 17., csütörtök

Erdély nyugati ablakában - videó Bihar megyéről


Szeretném felhívni a Bihart megyét szeretők figyelmét egy nagyszerű videóra,melynek a címe : Erdély nyugati ablakában.Miért?
A négy nyelven, magyarul, románul, angolul és németül megjelent, a Körösök vidékét bemutató ismeretterjesztő film a megye 57 helyszínét mutatja be egy órában. Légifelvételek segítségével, eddig még nem látott szögekből láthatjuk Szent László városának és környékének látványosságait.
 Forrás : varadinumfilm.wordpress.com
Részlet a videóból
 
DVD megrendelés :
Telefon: 0745 33 45 33 és 0743 40 51 78
Email: vilizoli@yahoo.com
Cím: B. Delavrancea 29 szám, Nagyvárad
Facebook: http://www.facebook.com/VaradinumFilm
Web: http://www.varadinumfilm.wordpress.com 

Ára : 40 lej

Vélemények

Elvira Boér
Volt szerencsém a legelsők között megnézni a filmet.1990 nyár elején állást és lakást ajánlottak fel Budapesten.Gondolkoztam.Rövid időre ezt követően Kolozsvárra kellet utaznom.Hazafelé a vonaton a folyosón álltam, a fülkék szinte üresek voltak és csodálatosan átsütötte a nap az egész vagont.Csodáltam az egész tájat amin át robogtunk.A patak parti kaszálókat, gyönyörű erdőket, a Kőrös tiszta vizét, másik oldalt a sziklákat.Döntést hoztam,éreztem nem tudok elmenni külföldre. Mikor beléptem az Ady Endre liceum dísztermébe ahol kimondták ránk, hogy érettek vagyunk nosztalgiáztam.És jött a film.Nem sorolom fel az egészet amit újra és újra megcsodálok városomban. Most látva a filmeteket megerősített, jól döntöttem.Isten áldja meg munkátokat és kívánom nektek, hogy még tudjatok ilyen értéket alkotni.Boldog, sikeres évet.
Olah Gizella
Gratulalok,orom volt ott lenni ,es meghatottsaggal eltem at szulovarosom csodaszep varazsat
Borbála Bökös
Fantasztikus volt! Örülök, hogy én is részese lehettem a csodának
Czumbel Balázs
Szia Zoli !
Megnéztük a DVD-t. Profi munka. Gyönyörű felvételek és a háttérzene is kíválóan illeszkedik a képi világhoz. Remélem lesz folytatás…
A képeket nézve, elfogott a honvágy. Jövőre, ha lehetőségeink megengedik, mi is felkeressük Biharország szépségeit.
Baráti üdvözlettel,
Balázs
Talmacs Gáspárik Ibolya
Meghatodva.lelegzetvisszafolytva neztuk meg a filmet….en nem tudok mast mondani a reszunkrol….csak annyit hogy tortenelmet irunk a mi eletunkbe hogy volt erotok igy ilyen formaban bemutatni a Csodat. Tudom es erzem milyen nagy munka volt….Halas koszonetem es tovabbi nagyon sok erot;egeszseget kivanok szeretettel Ibolya
Gratulálok Önnek és az egész stábnak, nagyon szép, igényesen készített film, amiből sugárzik a profizmus és a szeretet, amivel készült. Köszönet az élményért. Tünde
Forrás : varadinumfilm.wordpress.com

Fotók

Köszönet a dokumentumfilmért '