Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2013. december 5., csütörtök

Ünnepi könyvajándékozás időseknek

Bihar megye – Adventi ajándékozási akciót kezdeményezett a Partium Alapítvány: támogatóik segítségével könyveket gyűjtöttek, melyeket váradi, valamint vidéki idősgondozó otthonokba juttatnak el. 
Dr. Földes Béla, a Partium Alapítvány elnöke a Bihar megyei RMDSZ székhelyén tartott sajtótájékoztató keretében elmondta: magyar történelmi egyházakhoz tartozó idősgondozó otthonokba viszik majd el a könyveket – a nagyváradi Szent Márton, valamint Agnulli Dei otthonba, továbbá a tenkei, margittai, szalontai létesítményekbe. A könyvadományok egy részét Derzsi Ákostól, az Europrint igazgatójától, illetve Szűcs Lászlótól, az Erdélyi Riport főszerkesztőjétől kapták, de magánemberek is adományoztak.

Folytatni szeretnék

A mintegy négyszáz, teljesen új kötet átadásakor szeretnék, ha Biró Rozália szenátor, Cseke Attila parlamenti képviselő, kuratóriumi tag, illetve Szabó Ödön parlamenti képviselő kísérné majd el az alapítvány tagjait. Amint az alapítvány elnöke hozzátette, nem titkolt szándékuk, hogy felhívják a figyelmet az idősek ellátásának problémakörére. A szociális otthonok létrehozatala terén fejlődés indult el abban az időben, amikor Derzsi Ákos államtitkár volt, de a dolgok nem jutottak el arra a szintre, melyre kellett volna, fogalmazott az alapítvány elnöke. Nem gondolta volna, mondta el, hogy 2013-ban lesznek még kisvárosok a megyében, amelyek egyetlen idős-napközivel vagy idősgondozóval sem rendelkeznek.
Teljes cikk : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése