Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2013. december 5., csütörtök

Tőkés: bírál, de összefogna

Rengeteg kivetnivalót lát továbbra is az RMDSZ és az azzal szövetkezők vonalvezetésében Tőkés László EP-képviselő, az EMNT elnöke – ám ezzel együtt fontosnak tartaná a választási összefogást.

December 5. van, emlékezzünk a Gyurcsány-rezsim által félrevitt népszavazásra, valamint a december 2-i jelképes koccintásra a budapesti Kempinski szállóban Medgyessy és Năstase között – ezzel indította tegnapi nagyváradi sajtótájékoztatóját Tőkés László EP-képviselő, az EMNT elnöke. Azért tartotta fontosnak ezt felidézni, hogy hozzátegye: szerinte már új korszak van, de nem szabad elfelednünk, hogy nemzeti identitásunkat nem adhatjuk fel, advent kapcsán pedig lobogjon fel bennünk a remény, mert „a helyzet most sem rózsás, de ne csüggedjünk, mert nem is reménytelen”.
Kitért arra is: támogatja a PNL székelyföldi szervezetének felvetését, hogy december 1. a világ románságának ünnepe legyen ezentúl, ne pedig Románia nemzeti ünnepe, mert ez utóbbi sérti a magyarságot. Hasonlóképp Nagyvárad napja sem tud a magyarokéi is lenni, hiszen október 12-ét pont azért nevezték ki Várad napjának, mert akkor szállták meg a várost a román csapatok. Tőkés tehát több tekintetben is egységes és határozott magyar fellépést szorgalmaz az önfeladás ellenében.
Teljes cikk : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése