Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2013. augusztus 17., szombat

Van, aki segíteni szeretne a fogyatékkal élőkön - Segítsen,ha tud '


„Mi egy kicsit másak vagyunk” elnevezéssel hozta létre pár hónapja Farkas Mónika nagyváradi olvasónk az egyik népszerű internetes portálon a fogyatékkal élők csoportját, amelyhez azóta több százan csatlakoztak. Ám nemcsak virtuálisan, hanem a való életben is tenni szeretne a fogyatékkal élőkért valamit, hiszen majdnem 10 éves, oxigénhiánnyal és agyvérzéssel született kisfia által nap mint nap megtapasztalja, mennyire nehéz a hasonló helyzetben élő szülők, családtagok élete, az, hogy elszigetelődve, magukra utalva élik mindennapjaikat, a nagykorúvá érett fogyatékosoknak pedig már nem biztosít az állam ingyen gyógytornát, masszázst vagy szükség esetén logopédust.

A minap szerkesztőségünkben járt, és elmondta, hogy rengeteg levelet kap e-mailen sorstársaitól, és sok kérés is érkezik hozzá, mégpedig arról, hogy hozzanak létre egy alapítványt, amelynek támogatásával hetente legalább egyszer-kétszer a 18 év feletti fogyatékosoknak ingyen biztosítanák a gyógytornát, a masszázst, a logopédust stb. „Sok a felnőtté vált, fogyatékkal élő fiatal, akik még mindig gyermekszemmel látják a világot, a környezetükben élő egészséges gyerekek pedig kicsúfolják őket. Ezt nem bírom nézni, tenni kéne valamit, össze kellene fognunk” – fogalmazott Mónika, aki már személyes találkozót is szervezett a fogyatékkal élőknek Nagyváradon, az egykori Olaszi temető helyén kialakított parkban. Erre akkor csak öt fiatal érkezett édesanyjával, éppen ezért, a nagyobb létszám reményében a folytatását tervezi a hasonló találkozóknak.
Mint hangsúlyozta, mivel jómaga nem ért ahhoz, hogy alapítványt hozzon létre, szeretné, ha ezt az ügyet felkarolná egy alapítvány. Már beszélt Boros Saroltával, a Bihar Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesületének elnökével is, de az ő székhelyükön ezt nem tudják megoldani, ők csak a nappali kreatív foglalkozást tudják biztosítani a tagságnak.
Forrás : reggeliujsag.ro

Hasonló cikkek

Fontos az összetartás
A fogyatékkal élőknek segítenek munkahelyet találni
Emberként élni fogyatékosan is
Waldorf-óvoda indul ősszel Nagyváradon

 Ha tud,segítsen a fogyatékkal élőkön '

Tordai sóbánya
Forrás : Facebook - Farkas Mónika

Facebook csoport „Mi egy kicsit másak vagyunk”: facebook.com

Fotók 

Forrás : Egy boldog pillanat együtt - album

Farkas Mónika ezt irja a Facebook bejegyzésében : 
Ma a Nagypiacon egy Idos Holgy megszolitott es azt monta ne haragugyak de a Mai ujsagba olvasta a ciket es En vagyok az a Holgy aki csinal talalkozot a Fogyatekkal eloknek : " es szepen bemutatkozik , Kati neni vagyok , Ez igaz hogy mar idos vagyok de szivesen elmennek En is egy ilyen talalkozora . ,, En persze azt montam hogy nagyon szivesen varok mindenkit . Lehet az Gyerek vagy Felnott vagy Idos szemely , Nogyon szivesen varok mindenkit !!


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése