Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2013. július 5., péntek

Világvége szerelem - debreceni előadás

A Szigligeti Nyári Esték sorozat keretében mutatja be Nagyváradon a debreceni Csokonai Színház társulata és a PG Csoport a Világvége szerelem című produkciót július 19-én, pénteken 19 órától a Szigligeti Színházban.
Új „musical” vagy inkább „zenés kortárs keserédes” született Debrecen legendás rock-együttesének, a PG Csoportnak a dalaiból Vidnyánszky Attila rendezésében, mely egy debreceni lány és egy fiú szerelmének történetén és mára slágerré vált zeneszámokon keresztül vall a városról. Ez a Világvége szerelem.

A zenekar 1986-ban alakult. A debreceni egyetemi légkörben Jantyik Zsolt és Jantyik Csaba testvér- és alkotópáros maga köré gyűjtött több kreatív, nem csak zenében gondolkodó ifjú művészt, akikkel a zenés performance-ként induló csapat kezdeti klubsikereit is elérte. Az akkori hatóságok figyelmét is felkeltő koncertjeik híressé váltak Magyarország keleti régiójában. Többszöri tagcserék után kialakult a zenekart ma is jellemző, szövegcentrikus, rockos zenei irány. Sajátos dallamvilágukat az „alföldi zene” műfaji meghatározással illetik, a zenekar első lemezének (1990) címét idézve.
„Előadásunkban nincs konkrét sztori, történetfoszlányokat, felismerhető élethelyzeteket mutatunk meg, és ebből kerekedik ki gondolataink színpadi verziója. (…) A mindenkori lázadásból indulunk, és egy megtisztuláson keresztül valamiféle rezignált nyugalomig, bölcs, szeretetből táplálkozó hitig jutunk el. Azt az utat járjuk be, amit a szerző, akinek első dalai még nagyon lázadóak, de ahogyan érik, egyre inkább az elfogadás szólal meg soraiból, épp így az előadásunk is fokozatosan szelídül. Elfogadjuk a valóságot olyannak, amilyen, azzal hogy azért teszünk-veszünk, próbáljuk a saját energiáinkat világunk jobbítása felé terelni, de már tudjuk, hogy egész életünk kevés arra, hogy lényegeset fordítsunk a dolgok menetén” – mondta az előadásról Vidnyánszky Attila rendező.
Az előadás szereplői: Bakos-Kiss Gábor, Bakota Árpád, Edelényi Vivien, Katkó Ferenc, Kristán Attila, Oláh Zsuzsa, Szanyi Sarolta, Szűcs Nelli, Tóth László, Trill Zsolt. A zenekar tagjai: Jantyik Zsolt – ének, Jantyik Csaba – gitár, Fazekas László – basszusgitár, Kiss Attila – dob. Díszlet- és jelmeztervező: Ondraschek Péter.
További részletek reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése