Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2013. július 11., csütörtök

Hová kerülnek az adományok? - Az MNT közleménye

A Maszol.ro hírportál kedden azt írta, hogy a Tőkés László vezette Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT), illetve a Tőkéshez közel álló Reconstructio Egyesület folyószámlájára kerülnek azok a támogatások, amelyeket az erdélyi magyarok az OTP Bank Románia útján próbálnak eljuttatni a magyarországi árvízkárosultaknak.
A portálnak egy civil szervezet képviselője hívta fel a figyelmét arra, hogy az OTP egyik kolozsvári fiókjánál az EMNT számlaszámát adták meg az árvízkárosultak támogatására kolozsvári nyugdíjasoktól összegyűjtött 1000 lej átutalására. A panaszos a lapnak az átutalási bizonylatot is bemutatta.
A Maszol.ro újságírója által felajánlott támogatást a Tőkés Lászlóhoz közel álló Reconstructio Egyesület számlájára utalták át egy kolozsvári OTP-fiókban.
Teljes cikk reggeliujsag.ro

Az Új Magyar Szó online portálon (a Maszol.ro internetes híroldalon – szerk. megj.) július 10-én Tőkéséket gazdagítja az árvízkárosultak pénze? címmel megjelent írás kapcsán a következőket kívánjuk leszögezni:
Ismeretes, hogy az EMNT Erdély-szerte önkénteseket toborzott, akik a magyarországi árvízvédelmi munkálatokban segédkeztek. Az is ismert, hogy az EMNT – a nemzetközi átutalási költségek csökkentése érdekében – korábban felajánlotta számláját mindazoknak, akik pénzadománnyal kívánnak segíteni a magyarországi árvízkárosultakon.
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsnak nem volt tudomása arról, hogy a magyarországi árvízkárosultak megsegítésére felajánlott összegek az OTP Bank említett kolozsvári fiókjában „automatikusan” az EMNT számlájára kerültek, és ennek az okát sem ismeri.
Sandor Krisztina
Az EMNT nevében közleményében Sándor Krisztina reagált a Maszol.ro cikkére
Teljes cikk reggeliujsag.ro


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése