Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2013. július 2., kedd

Hármas születésnapi köszöntő Metropol Groupnak

Rengeteg érdeklődő körében ünnepelték meg Az ifjú W. újabb szenvedései című előadás nagyváradi bemutatójának negyvenedik évfordulóját, az előadás rendezőjének Szabó József Ódzsának 85. születésnapját, valamint a Metropol Group fennállásának 45. évfordulóját. Az ünnepelteket és a jelenlevőket Zatykó Gyula, a rendezvény főszervezője köszöntötte. Majd Szabó József Ódzsa vette át a szót, mesélve a negyven éves darab történetéről, a rendezői folyamatról, a színészekről, a Metropol együttes közreműködéséről, valamint az újszerű darab fogadtatásáról. „Mindannyian lelkesedtünk az újért, bár az improvizációs módszer nagyobb figyelmet és fegyelmet igényelt a színészektől, mégis vállalták, mert a szokatlan munkamódszer személyiségük mélyebb, rejtettebb titkait tárta fel. Nem szerepet kellett játszani, hanem azonosulni önmagukkal, saját személyiségükkel. Olyan őszintén és természetesen kellett megszólalni, mint ahogy a Metropol Group dalolta el Werther örömeit és szenvedéseit” – mondta el a 85 éves rendező. A nosztalgikus visszaemlékezést élő zene követte: Trifán László és Kinda Péter Az ifjú W. újabb szenvedéseiből adtak elő dalokat, majd Szabó K. István a Szigligati Színház művészeti vezetője, valamint Tőkés László EP-képviselő ajándékozta meg az ünnepeltet.
Teljes cikk erdon.ro

Szépszámú érdeklődő gyűlt össze szombaton délután a váradi színház emeleti páholyelőcsarnokában, hogy együtt ünnepeljen és nosztalgiázzon a Metropol Group együttes jelenlévő tagjaival és vendégeikkel, barátaikkal.

Volt is bőven ok az ünneplésre. Ősszel lesz 40 esztendeje annak, hogy Az ifjú W. szenvedései című beat-oratóriumot bemutatták a váradi színházban. A premier 1973. november 23-án volt. A produkciónak, amelynek feledhetetlen, csudajó zenéjét a legendás hírű Metropol Group rockegyüttes alkotta meg, óriási sikere volt. Az előadást nem más rendezte, mint Szabó József (Ódzsa), aki éveken át meghatározó egyénisége volt az itteni színházi életnek, főrendezője volt a nagyváradi teátrum magyar társulatának, s aki a mostani jeles jubileum előtt néhány nappal töltötte be 85. esztendejét. Ráadásul az idén 45 éve annak, hogy megalakult a Metropol Group.
Teljes cikk reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése