Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2013. május 9., csütörtök

Oprița, a milicista

Ki nem ismerte Nagyváradon 1960-1990-as évek között Nagyváradon Oprița milicistát? Oprița a közlekedés rendészetnél szolgált.Tőle rettegett minden sofőr Nagyváradon,mert mindenkit megbüntetett akit lehetett.Ismert néhány törvényt és kíméletlenül megbüntetett bárkit aki az útjába került.

A legenda szerint a felesége nem a zebrán ment át.Oprița nem volt részrehajló és megbüntette a feleségét is.Ez a történet igaz volt,mert édesanyám megkérdezte feleségét ,doamna Oprițát,aki beismerte a kihágást és a büntetést.

A sofőrök összebeszéltek és egy este megfogták Oprițát, levágták a fél bajuszát, majd egy szemetes kontárnejbe bezárták.Reggel a munkások szabadították ki a tomboló Oprițát.Megpuhult Oprița milicista? Nem,sőt még jobban büntette a sofőröket.


Oprița milicista a rendszer alkalmazottja volt és nagy szigorral sújtott le a közúti szabálytalankodókra.Személyét sokan nem felejtik el, ha messze is kerültek Váradról.Az egyik személy akit nem tudott megbüntetni az Ali Baba volt , köznapi nevén Laci bácsi.A központban megakarta büntetni,de Ali Baba az ostorral olyat vágott Oprițára,hogy soha többet nem állította meg .

 Oprița milicista sem halhatatlan.Az utolsó éveiben több betegségben szenvedett.A reuma elhatalmaskodott és lerombolta az egészségét.A harmadik emeletről már nem tudott lejönni.Halálának az oka : gyógyszer mérgezés, sokat vett be egyszerre.Több mint 80 éves volt, a Moldovei utcában lakott.Temetésén néhány kollégája és szomszédja vett részt.Emlékét sok ezren megőrzik,de nem fognak jó emlékkkel visszaemlékezni rá. A nagyváradi Rulikovszky temetőben alussza örök álmát.Vajon nem büntette meg Kazimir Rulikovszkyt? Ki tudja....

U. I. Soha nem büntetett meg,mert nem volt hajtásim.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése